Proizvodi

Velika ljubav prema drvetu u kombinaciji sa preciznom proizvodnjom omogućava da se Xylon fokusira na najbolju moguću tačnost dimenzija i savršeno uklapanje komponenti podnih obloga.

Spojni rubovi i žlijebovi su postavljeni na sve četiri strane pomoću vrhunski precizne tehnologije. Izuzetan kvalitet naših podnih obloga od punog drveta je osiguran godinama iskustva u obradi i najmodernijim tehnološkim dostignućima u industriji obrade punog drveta.

Izuzetno široke daske Xylon drvenih elemenata daju posebno estetsko zadovoljstvo. Uzdužna zakrivljenost i blago nakošen kraći kraj daju dodatnu ljepotu svakom primjerku.

Različite dužine dasaka u kombinaciji daju zapanjujuće harmoničan efekat površine. Kvaliteti karakteristični za različite vrste drveta poput nijansi, šara i rasporeda čvorova podvlače atraktivnost ovog prirodno lijepog poda.
Podovi od punog drveta se isporučuju u nedovršenim modelima i modelima sa završnom obradom.

Dok su podovi sa završnom obradom dovršeni u fabrici u kontroliranim uslovima, i u njima možete uživati odmah nakon ugradnje, nedovršeni podovi se ulje i lakiraju nakon ugradnje.

Snaga i dugotrajnost:
Među glavne karakteristike Xylon debelih širokih dasaka od tvrdog drveta spadaju njihova snaga i izdržljivost.

Izrađene su tako da podnesu sva opterećenja i habanja aktivnog domaćinstva ili visoko prometnih poslovnih prostorija.

Xylon podovi od tvrdog drveta se isporučuju pripremljeni za ugradnju, što znači dugi niz godina bez dodatnog održavanja.

Široka daska se pravi kao i daska standardne širine sa rubom zakošenim 1mm.
Svaka daska se može lijepiti i žlijebovi su joj urađeni na sve četiri strane. Ovo ugrađenom podu daje raskošan i jedinstven izgled pravog širokog poda. Zakošeni rubovi se mogu naručiti i na svim dimenzija.

U našoj ponudi možete naći četiri klase hrastovog poda:

  • Selekt
  • Natur
  • Markant
  • Rustikal

Početna

 

Kompanija

Proizvodi

Hrast

Sa završnom obradom

Uljeni

Lakirani

Četkani

Antique

Trešnja

Trešnja parket

Bukva

Bukov parket

Ostale vrste parketa

Prateći elementi

Tehničke informacije

Ugradnja

Kontakt

Distribuciona mreža

 

Okruženje

 

Budućnost